17.8.2017

Ps. 119:137Herra, sinä olet oikeamielinen,
oikeat ovat sinun päätöksesi.

KUULU
KIRKKOON

/ KIRKON JÄSENYYS

Kirkon jäsenyys

Meidät otetaan kirkon jäseneksi kasteessa.
Samalla liitymme asuinpaikkamme paikallisseurakuntaan.
Kastettuna olemme myös osa maailmanlaajuista kirkkoa.

Kristittynä oleminen on arjessa elämistä ja ihmisenä kasvamista.
Luterilaisen kirkon työssä välitetään kristinuskon sanomaa. Elämän taitekohdista seurakunnan jäsenille tuttuja kirkollisia toimituksia ovat konfirmaatio, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen. Seurakuntalaiset ovat tervetulleita osallistumaan ja vaikuttamaan kaikkeen seurakunnan toimintaan.

Ihmisen on hyvä elää yhdessä toisten kanssa.
Kirkko tarjoaa hengellisen yhteisön, jossa voi kohdata pyhää arjessa ja juhlassa. Seurakunnan on tarkoitus olla uskon, toivon ja rakkauden yhteisö, jossa on tilaa kaikille.

Kirkon jäsenellä on oikeus

päästä osalliseksi kirkon toimituksista; kasteesta, konfirmaatiosta, vihkimisestä ja hautaan siunaamisesta. Jäsenellä on äänioikeus seurakunnan vaaleissa. Konfirmoidulla seurakunnan jäsenellä on oikeus toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan vaaleissa. Kirkko perii jäseniltään jäsenmaksuna kirkollisveroa, jonka suuruuden kukin paikallinen seurakunta itse päättää.

www.liitykirkkoon.fi

RIIHIMÄEN SEURAKUNTA