17.8.2017

Ps. 119:137Herra, sinä olet oikeamielinen,
oikeat ovat sinun päätöksesi.

KIRKOLLISET
TOIMITUKSET

/ KONFIRMAATIO

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi vietettävä juhla.
Sana konfirmaatio merkitsee vahvistamista. Sillä tarkoitetaan kasteen liiton vahvistamista. Kasteeseen liittyy opetus. Seurakunta tukee kotien kristillistä kasvatusta ja kutsuu rippikouluun, joka on tärkeä vaihe kastetun tai kastettavan elämässä. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa uskonsa, saa siunauksen ja osallistuu itsenäisesti ehtoolliselle.

Konfirmaatio toimitetaan ehtoollisjumalanpalveluksen eli
messun yhteydessä sunnuntaina joko kello 10 tai kello 13 Keskuskirkossa. Nuori tai aikuinen voidaan konfirmoida myös yksityisesti.

Useimmat konfirmaatiot ovat kesällä. Konfirmaatiomessut ovat avoimia kaikille ja erityisesti juhlaan kutsutaan konfirmoitavien perheenjäseniä, sukulaisia sekä ystäviä. Erityinen tehtävä on kummeilla, jotka ovat alttarilla mukana siunaamassa kummilastaan yhdessä rippikoulun opettajien kanssa.

Lisätietoja rippikouluista: Toiminta - rippikoulut

Lisätietoja konfirmaatiosta: www.evl.fi