17.8.2017

Ps. 119:137Herra, sinä olet oikeamielinen,
oikeat ovat sinun päätöksesi.

APUA
ELÄMÄÄN

/ PÄIVYSTÄVÄ PAPPI

Päivystävä pappi

Haluatko jutella papin kanssa?

Riihimäen seurakunnassa päivystää joka arkipäivä (ma-pe)
kansliapappi klo 9-13, jolle voi soittaa puh. 040 576 6017

tai tulla käymään:
seurakunnan virastotalo, Temppelikatu 9 A, 2.krs.

Päivystävälle papille voi lähettää myös sähköpostia palautelomakkeen kautta. Kansliapappi vastaa kysymyksiin uskosta ja elämästä.
Pappi pyrkii vastaaman viikon sisällä.

Sielunhoito ja keskusteluapu

Ihmisellä on tarve olla sovussa itsensä, toisten ihmisten ja Jumalan kanssa. Elämä tuo kuitenkin monenlaisia pulmia ja kysymyksiä, joita on hyvä pohtia luotettavan lähimmäisen kanssa. Tällainen lähimmäinen voi olla myös pappi. Kaikkiin seurakunnan pappeihin voi ottaa yhteyttä sopiakseen keskusteluajasta. Sielunhoidollisia keskusteluja suojaa vaitiolovelvollisuus.

Rippi

Sielunhoitoon voi kuulua myös rippi. Siinä ihminen tunnustaa Jumalalle syntinsä, asiat, joita hän katuu. Pappi tai muu lähimmäinen julistaa hänelle synninpäästön, Jumalan anteeksiantamuksen Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Yksityistä rippiä koskee rippisalaisuus.
Yhteinen synnintunnustus- ja synninpäästö  kuuluvat jokaiseen jumalalanpalvelukseen. Jos haluat yksityisen ripin,
ota yhteys seurakuntamme pappeihin, puh. (019) 7481(vaihde).

RIIHIMÄEN SEURAKUNTA

Temppelikatu 9 A